De revolutie van Kering Eyewear

Geschreven door izaac

30 april 2021

Kering Eyewear Kering

Dus Kering gaat zijn eigen brillen produceren voor zijn merkportfolio: Gucci Eyewear, Saint Laurent Eyewear, Balenciaga Eyewear, enz. Prada, LVMH, Chanel, et. al. is het ook al gaan doen. Het Carven modehuis heeft het met Carven Eyewear ook toegetreden tot de optiek markt.

Als er niets anders is, zou dit een waarheid naar huis moeten drijven waarvan ik denk dat deze universeel wordt erkend maar zelden wordt gesproken: de industrie is verschrikkelijk in branding.

Waarom is dit? Het was door een reeks historische ongelukken dat optische apotheken in de eerste plaats naar de detailhandel in modeproducten kwamen. Er waren enkele geïsoleerde voorlopers: fabrikanten als Tura en Optyl, retailers zoals Optique Boutique, Pierre Marly en Lugene’s, maar de meeste rest van de industrie was meer bezig met wetenschap en geneeskunde dan met stijl, en daarvoor waren ze opgeleid.

Schilderen met de breedste streken, dit is wat er gebeurde:
Vóór de jaren tachtig werden alleen plano-zonnebrillen algemeen beschouwd als modeartikelen. De bedrijven die ze produceerden, gebruikten drogisterijen en warenhuizen als hun belangrijkste verkoopkanalen. Ze stonden dichter bij modebedrijven dan optiekbedrijven. Vanaf het einde van de jaren zeventig hebben een aantal factoren die sector gedecimeerd. Het daalde snel. Op dat moment vulden optische bedrijven die bijna uitsluitend aan optische speciaalzaken verkochten het vacuüm en werden ze grotendeels standaard de mode-leiders in de categorie. Het snelgroeiende paradigma van licenties voor ontwerpers hielp dit mogelijk te maken.

Plotseling merkte een deel van de branche dat weinig eerdere ervaring had met het maken of verkopen van modeproducten, dat hij een enorme, door mode aangedreven markt beheerste die in de loop van 50 jaar werd gecreëerd door een afzonderlijke, nu feitelijk ter ziele gegane groep modemerken bouwen.

Onder deze omstandigheden werden bedrijven die de beste konden produceren, verkopen en distribueren titanen. Van boven naar beneden hebben B naar B-vaardigheden de marketing voor de eindconsument overtroffen. Merkopbouw was geen verplicht onderdeel van de toolkit.

Vertaald en aangepast vanuit The Eyewear Blog

0 reacties

Gerelateerde artikelen

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.