023-5254131

Over Ons

Wie zijn wij?

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Cronjéstraat 15,  Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe “look”, van huismerk tot betaalbare merkmonturen. Van alle modellen de beste kleur aanwezig, daardoor is het een zorgvuldige, uitgebreide en gevariëerde collectie.

Wij vinden het prettig om u te helpen bij de keuze voor een nieuwe bril of zonnebril. Onze intentie is, om samen met ú, een bril uit te zoeken die perfect bij u past én waar u jarenlang plezier van heeft.

Modegericht, ambachtelijk, contact met jong en oud. Een prachtig beroep wat we nu al 33 jaar beoefenen. We vinden het iedere dag weer een uitdaging de klant met onze kennis en spontane manier van werken een mooie bril met goed zicht te adviseren.

Roy Peeters en Lian Goverde

Historie

10 September 1966 – 31 December 1989

Heer en mevrouw Vester voor hun prachtige winkel. Vele jaren hebben zij door hun expertise in en passie voor het optiek vak een tevreden klantenkring opgebouwd, met name mevrouw Vester had een speciale band met de klanten. In de beginjaren stond heer Vester tot laat in de avond de glazen met de hand te slijpen en in de verkochte monturen te monteren. Na een aantal jaren kocht hij zijn eerste slijpmachine.

Na vele jaren hard werken zijn zij dan ook blij dat ze de scepter door konden geven aan hun nichtje Lian en haar partner Roy, die op hun eigen manier de winkel voortzette.

 

 

18 Oktober 1930 – 10 September 1966

Dit is een foto uit “de oude doos”. Heer van der Geest poseert vol trots samen met zijn vrouw voor hun pas geopende winkel in de Generaal Cronjestraat nr 15.

Van der GEEST OPTIEK verkocht destijds behalve brillen nog veel meer; toneel- en verrekijkers, barometers, hygrometers en thermometers, maar ook klein ijzerwaren. Heer van der Geest stond bekend als “ome Piet” die buiten zijn beroep om, lid was van de vrijwillige brandweer. Zo hing er in de winkel een alarmbel, wanneer deze afging sloot Piet de deur om te helpen blussen.

Terug geven

MODO EYEWEAR

MODO EYEWEAR is een exclusief modemerk gespecialiseerd in handgemaakte brillen met zijn unieke details en toegesneden op elke individu. Het zijn merendeel titanium brillen in een zeer slanke vorm uitgevoerd.  Vederlicht (6,8 gram), flexibel en allergie-vrij.

U steunt tevens een goed doel! MODO sponsort “Buy a Frame Give a Frame” programma met de Seva stichting, Nepal Netra Jyoti Sangh (NNJS). Bij aankoop van een Modo bril doneert Modo een bril aan het goede doel in Nepal waar oogzorg heel hard nodig is.

De NNJS zorgt voor 90 procent van alle oogzorg in Nepal. Van de 2.2 miljoen mensen die jaarlijks oogzorg nodig hebben, heeft 43% een bril nodig volgens de World Health Organization (WHO). Waar NNJS zich vooral op richt is het tegengaan van blindheid en onvoldoende visus door niet goed gecorrigeerde oogafwijkingen, dit simpel door een oogonderzoek en een bril. Meer dan 600 miljoen mensen over de wereld zijn blind of hebben problemen met hun zicht omdat ze geen toegang hebben tot de zorg voor hun ogen.

Monkey Glasses

Monkeyglasses® monturen zijn gemaakt van katoen acetaat, een speciaal, plastic-achtig materiaal dat voor 95% bestaat uit katoen bloemen en hout. De basis materiaal van de monturen is biologisch afbreekbaar. Katoen acetaat is een natuurvriendelijk materiaal dat moeilijk te produceren is. Veel verschillende stappen zijn vereist om het gewenste effect en het meeste uit het materiaal te verkrijgen.

Monkey Glasses geeft om haar omgeving en geeft om de mensen waarmee ze samenwerken. Monkey Glasses vindt dat er te veel vuil word gecreëerd, dat milieu belastend is. Hiervoor hebben ze een Zero Waste programma opgestart zodat van de overgebleven materialen van de productie van hun monturen accessoires worden gemaakt.

Alle verkopers van Monkeyglasses® voldoen aan de richtlijnen van de VN’s Global Compact over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ook ondersteund Monkeyglasses® de “Save the Orangutan Forest School” in Borneo en collecteert oude brillen voor arme familie’s in zuid India.

Brillen van Monkeyglasses® worden geleverd in een harde koker dat is gemaakt van gebruikt papier en kan plat gevouwen worden als het niet in gebruik is.