Morel

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe.

Morel - Lightec - vrouw - optische glazen - van der Geest Optiek

Het verhaal over Morel

De geschiedenis van Morel

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe. Vandaag de dag, meer dan een bedrijf, wordt Morel een sterk merk met creatieve producten, wereldwijd erkend. Een strategisch keerpunt onder leiding van Jérôme, Francis en Amélie.

Het moederbedrijf van Morel is nog steeds gevestigd waar het allemaal begon, in de boven-Jura, de bakermat van de Franse brillen.

Morel vestigde zich eerst in Les Rousses, in de familieboerderij, en verhuisde later naar Morez, de brillenhoofdstad. De familie Morel had meerdere planten.

Morel werkt met eigen collecties, vrij van beperkingen en barrières. Het bedrijf koestert zijn vrijheid, waardoor het creatieve vindingrijkheid kan ontketenen bij het creëren van nieuwe, exclusieve ontwerpen. Trouw aan zijn waarden, controleert Morel alle aspecten van zijn strategie zonder te buigen voor druk van de markt.

Het bedienen van internationale markten zit in het DNA van Morel, dat sinds de jaren dertig een sterk netwerk van distributeurs heeft opgebouwd dankzij geduld en professionaliteit. Tegenwoordig is het merk Morel aanwezig bij particuliere retailers in meer dan 90 landen. Omdat onafhankelijkheid en grondigheid de kernwaarden zijn van de Morel-cultuur, heeft het merk zijn internationale strategie verder doorgedreven door actief te streven naar het creëren van dochterondernemingen. Dit heeft Morel in staat gesteld een onberispelijke servicekwaliteit te organiseren en te garanderen, die overeenkomt met die van haar producten.

De creativiteit van Morel is tot in het kleinste detail te zien. Nieuwe collecties worden gecreëerd in het eigen ontwerpcentrum, waar artistiek directeuren, ontwerpers en specialisten in kleur, graphics en prototyping samenwerken als een team van experts die geloven dat er geen uitdaging boven hen ligt! Daarom heeft het merk, ooit een pionier, de markt verrast door gebruik te maken van atypische en innovatieve materialen en knowhow: koolstof, hout en meer recentelijk leer en 3D-printen.

De geschiedenis van Morel is die van mensen. Het is natuurlijk een familie met een passie, maar wel een die meerdere talenten en persoonlijkheden bij elkaar heeft weten te brengen. Vandaag werken er 280 mensen voor Morel. Het team van mensen bestaat uit bijna 10 verschillende expertisegebieden, van ontwerp tot productie en van commercieel, logistiek en administratief. Morel heeft een compleet en complementair team dat een turnkey aanbod maakt: van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke klant.

Jules Morel

In 1880 creëerde Jules zijn eerste paar pince-nez in wat een parttime onderneming was, naast zijn landbouwwerk.

Marius Morel

Marius was een gepassioneerd visionair die grote dromen had. In de jaren dertig kocht hij een faciliteit en machines om op grote schaal frames te produceren.

Jacques Morel

Jacques nam de teugels van het bedrijf in de jaren ’60 over, ondersteund door zijn broers en zussen. Samen maakten ze de naam Morel bekend in heel Frankrijk en wereldwijd.

Jérôme, Francies en Amélie Morel

Morel was meer dan alleen een bedrijf, het werd een sterk merk voor creatieve producten die over de hele wereld bekend zijn. Die strategische wending werd tot stand gebracht door Jérôme, Francis en Amélie.

Morel Lightec

LIGHTEC combineert lichtheid en technologie voor maximaal comfort: producten vervaardigd van chirurgisch roestvrij staal voor lichtheid en flexibiliteit. Allemaal uitgerust met een robuust, exclusief, dubbelwerkend veerscharnier. Schroefloos ontwerp (afgezien van rimlock bij gebruik) voor gemoedsrust. Producten voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar minimalistische monturen die direct comfortabel zitten.

Morel - woman - paris - van der geest optiek
instagram post - lightec - morel - van der geest optiek
Morel - vrouw - opticien haarlem - van der geest optiek
morel - 1880 - van der geest optiek
morel - 1880 - couple - photoshoot - van der geest optiek
collectie - morel - 1880 - van der geest optician

Morel 1880

De naam en inspiratie van de collectie uit 1880 van Morel komen voort uit de lange geschiedenis van het merk en het jaar waarin Morel werd opgericht. Morel heeft een lange en opwindende geschiedenis van het creëren van verschillende stijlen brillen door de decennia heen voor de trend van vandaag.

In de afgelopen decennia heeft Morel een statement gemaakt met prachtige brillen en zoals elk zichzelf respecterend icoon is de stijl tijdloos. Met de 1880-collectie keert Morel terug naar iconische monturen en voegt een vleugje moderniteit en verfijning toe. De collectie uit 1880 omvat alles wat voor Morel van betekenis is: sterk erfgoed, versterkt door eigentijdse stijl.

Morel Öga

Öga is een collectie brillen exclusief voor heren die sober maar stijlvol voor de dag willen komen. Ze zijn rechthoekig van vorm en hebben een strak, minimalistisch, Scandinavisch design.

Dankzij het gebruik van hout, metaal en acetaat ogen ze weliswaar trendy en modern. Het zijn no-nonsense brillen die zeer draagbaar zijn. Ze bevatten meestal een origineel, discreet detail op de rand van het montuur of op de veren, vaak in zachtpaars of rood, maar ook in soberder kleuren.

Öga is een merk van de Franse brillengroep Morel-Cottet, opgericht in 1997. De brillen worden in Frankrijk gemaakt, maar ontworpen door de Scandinavische Jonas Blanking en dat uit zich duidelijk in de collectie. Blanking is gepassioneerd door architectuur en houdt van geometrische vormen. Öga is Franse klasse met een Scandinavisch design.

Morel - oga - glasses - model - man - van der geest optiek
Morel - oga - glasses - van der geest optiek
Morel - oga - glasses - model - man 2 - van der geest optiek
Morel - Azur - vrouw - zonnebril -
Morel - Azur - vrouw - hamburger eten - zonnebril -
zonnebril - morel azur - van der geest optiek

Morel Azur

In de loop der jaren heeft Morel vele collecties iconische zonnebrillen ontworpen, die als inspiratie hebben gediend voor de nieuwe zonnebrillen collectie Azur. De naam Azur is geïnspireerd op de Franse Rivièra. De Azur collectie is verfijnd en elegant en biedt daarnaast comfort en de juiste bescherming. De prachtige details weerspiegelen de expertise van Morel.