Selecteer pagina

Laatst geüpdate op 22 juni 2022

Monkeyglasses

De bouwstenen voor het monkeyglasses®-DNA werden in 2009 gelegd, sindsdien is onze ontwerpfilosofie “er goed uitzien terwijl je goed doet”. monkeyglasses® hebben een Scandinavische uitstraling en onze brillen zijn ontworpen voor de bewuste consument en bieden een duurzame keuze voor de grote groep mensen die een bril en zonnebril nodig heeft.
Monkeyglasses - Groen - vrouw - pepper - Van der Geest Optiek

Verantwoordelijkheid nemen voor uw keuzes heeft nooit beter gezien!

Design

De bouwstenen voor het monkeyglasses-DNA werden in 2009 gelegd, sindsdien is onze ontwerpfilosofie “er goed uitzien terwijl je goed doet”. monkeyglasses® hebben een Scandinavische uitstraling en onze brillen zijn ontworpen voor de bewuste consument en bieden een duurzame keuze voor de grote groep mensen die een bril en zonnebril nodig heeft. Het team van monkeyglasses® is erg gefocust op zero waste, en vooral het afvalmateriaal van het maken van de monturen voor de brillen wordt nieuw leven ingeblazen door ze te transformeren in accessoires. Voor een deel van de frames gebruiken we een super dun materiaal, dat slechts 4 mm dik en zeer licht is. Dit maakt de bril zeer comfortabel voor de drager.

Materialen

We hebben speciaal biologisch afbreekbaar materiaal voor onze collecties ontworpen om de monturen te laten aanvoelen en eruit te laten zien als hout, hoorn en kristal. Onze unieke producten tonen aandacht voor zowel het milieu als de mensen die betrokken zijn bij het maken ervan. Monkeyglasses zijn gemaakt van katoenacetaat – een speciaal soort plastic dat voor ongeveer 95% uit katoenbloemen en hout bestaat, en de grondstof is biologisch afbreekbaar. Katoenacetaat is een natuurvriendelijk materiaal dat moeilijk te produceren is. Er zijn een lange reeks stappen nodig om het gewenste effect te bereiken en de meeste van onze materialen zijn speciaal gemaakt voor Monkeyglasses-collecties.

Monkeyglasses - Groen - vrouwen - koppel - Van der Geest Optiek

Productie

Monkeyglasses is een pionier in het ontwerpen van duurzame, exclusieve brillen en er wordt slechts 266 g C02 gecreëerd door de activiteiten tijdens het maken van een Monkeyglasses. Het is belangrijk voor ons om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden, evenals de werkomstandigheden tijdens de productie, aangezien al onze glazen handgemaakt zijn. Elk paar Monkeyglasses is meer dan 200 keer in de hand voordat het klaar is voor gebruik. Het vereist hoge normen om Monkeyglassess leverancier te zijn, aangezien alle fabrikanten en leveranciers moeten voldoen aan de UN Global Compact-richtlijnen voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Klanten

Wij geloven dat duurzaamheid voor iedereen moet zijn, ongeacht budget, leeftijd of grootte. monkeyglasses® biedt een duurzame keuze voor de bewuste consument, die zowel modieus als betaalbaar is. De kinderbrillen van monkeyglasses® helpen de jongere generaties om duurzaam te zijn. Op die manier hebben we allemaal de kans om deel uit te maken van de oplossing, in plaats van het probleem, als het gaat om het bouwen van een betere toekomst voor onze planeet en toekomstige generaties.

Monkeyglasses - Groen - vrouw - thilde - Van der Geest Optiek

Save The Orangutan

Duizenden wilde orang-oetans gaan elk jaar verloren – ze zijn het slachtoffer van de vernietiging van hun regenwoudhuis. Dit zou het uitsterven kunnen betekenen van een van de vier soorten mensapen ter wereld – een van onze meest intelligente en vreedzame verwanten. Save the Orangutan werkt om de bedreigde orang-oetan en zijn regenwoudhabitat te redden. Het project ondersteunt de redding en verplaatsing van wilde orang-oetans wiens boshabitat is vernietigd, en de rehabilitatie van verweesde orang-oetans die – zonder hulp – zouden sterven of worden verkocht voor de illegale handel in huisdieren. monkeyglasses® sponsort het revalidatiewerk en Mai-Britt Seaton, de ontwerper achter monkeyglasses®, heeft Cinta de orang-oetan geadopteerd.

Recyclen

Brillen zijn producten die over het algemeen een lange levensduur hebben. Het benodigde voorschrift kan veranderen, maar dat betekent niet dat de bril klaar is met zijn werk. Ook minder bedeelden over de hele wereld hebben een bril nodig. monkeyglasses® helpt bij het inzamelen van oude brillen voor de Deense organisatie Syn For Sagen I Afrika, waar oude brillen door vrijwillige opticiens naar mensen in nood worden gebracht, een nieuw leven krijgen en veel vreugde brengen. Maar als de levensduur van een monkeyglasses® afloopt, zijn de materialen die voor de monturen zijn gebruikt biologisch afbreekbaar en gemakkelijk te recyclen.

Bent u nieuwsgierig naar dit merk? Kom de verschillende correctie monturen dan passen in onze winkel! U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe “look”, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

PENN&INK N.Y Eyewear

PENN&INK N.Y Eyewear

De geschiedenis van Penn&Ink clothing begint in de jaren zestig in Brooklyn NY: de jonge en rebelse modeontwerper Maureen J. Penn en Stanley Ink, een zoon uit een prominente kleermakersfamilie. En het merk Penn en Ink is geboren.

Bloomdale Eyewear

Bloomdale Eyewear

Bij Bloomdale weten ze zo goed te spelen met kleur dat de brillen haast te vergelijken zijn met het verfpalet van een artistieke kunstenaar. Een palet waarin subtiele kleuren samenkomen en in harmonie met elkaar samenwerken. Door dit spel van kleur weet het label elk design op een subtiele wijze uniek te maken.

PAUL & JOE brillen

PAUL & JOE brillen

PAUL & JOE is een Frans modemerk. Dit wereldberoemde modelabel maakt ook prachtige dames-, heren- en kinderbrillen. Zowel de brillen als de zonnebrillen van PAUL & JOE zijn levendig, fris en een tikkeltje retro.