Brilmode • Contactlenzen • Oogmeting

Laatst geüpdate op 4 januari 2023

Monkeyglasses

De bouwstenen voor het Monkey glasses DNA werden in 2009 gelegd, sindsdien is hun ontwerp filosofie “er goed uitzien terwijl je goed doet”. Monkeyglasses hebben een Scandinavische uitstraling en onze brillen zijn ontworpen voor de bewuste consument en bieden een duurzame keuze voor de grote groep mensen die een bril en zonnebril nodig heeft.
Monkeyglasses via Barbara Rietveld - Van der Geest Optiek -Opticien in Haarlem

Verantwoordelijkheid nemen voor uw keuzes heeft nooit beter gezien!

Design

De bouwstenen voor het monkeyglasses-DNA werden in 2009 gelegd, sindsdien is hun ontwerpfilosofie “er goed uitzien terwijl je goed doet”. Monkeyglasses hebben een Scandinavische uitstraling en hun brillen zijn ontworpen voor de bewuste consument en bieden een duurzame keuze voor de grote groep mensen die een bril en zonnebril nodig heeft. Het team van Monkeyglasses is erg gefocust op zero waste, en vooral het afvalmateriaal van het maken van de monturen voor de brillen wordt nieuw leven ingeblazen door ze te transformeren in accessoires. Voor een deel van de frames gebruiken ze een super dun materiaal, dat slechts 4 mm dik en zeer licht is. Dit maakt de bril zeer comfortabel voor de drager.

In de afgelopen jaren heeft Monkeyglasses toegang gekregen tot gerecycled roestvrij staal, en heeft daarom meer monturen gecreëerd waarin het metaal meer op de voorgrond staat, maar het katoenen acetaat nog steeds is opgenomen, als zachte en lichte staafjes.

Materialen

Ze hebben speciaal biologisch afbreekbaar materiaal voor hun collecties ontworpen om de monturen te laten aanvoelen en eruit te laten zien als hout, hoorn of kristal. Hun unieke producten tonen aandacht voor zowel het milieu als de mensen die betrokken zijn bij het maken ervan. Monkeyglasses (brillen) zijn gemaakt van katoenacetaat – een speciaal soort plastic dat voor ongeveer 95% uit katoenbloemen en hout bestaat, en de grondstof is biologisch afbreekbaar. Katoenacetaat is een natuurvriendelijk materiaal dat moeilijk te produceren is. Er is een lange reeks stappen nodig om het gewenste effect te bereiken. Deze materialen zijn speciaal gemaakt voor Monkeyglasses-collecties.

Acetaat van katoenvezels, waarbij zowel de zachte bloemen als de harde steel worden vermalen en gekookt tot een fossiel-olievrij materiaal dat sterk, flexibel en licht is.

Duurzaam

Monkeyglasses is een pionier in het ontwerpen van duurzame, exclusieve brillen en er wordt slechts 266 g C02 gecreëerd door de activiteiten tijdens het maken van een Monkeyglasses. Het is belangrijk voor hun (en ons allen) om de ecologische voetafdruk zo laag mogelijk te houden.

Productie

Elk paar Monkeyglasses is meer dan 200 keer in de hand voordat het klaar is voor gebruik. De productie vindt plaats in Hongkong, waar zowel de omstandigheden van de werknemers als de milieuoverwegingen voldoen aan het UN Global Compact. Er is geen afval bij de productie – alle gesneden stukken van het katoenen materiaal worden omgesmolten en gebruikt voor nieuwe brilmonturen. Er is geen afval bij de productie – alle gesneden stukken van het katoenen materiaal worden omgesmolten en gebruikt voor nieuwe brilmonturen.

Elke Monkeyglasses wordt vervoerd in plasticvrije transportzakjes, die gemaakt zijn van gerecycled papier. Bij elke bril wordt de unieke, opvouwbare etui geleverd, die ook gebaseerd is op gerecycled papier.

Klanten

Wij geloven dat duurzaamheid voor iedereen moet zijn, ongeacht budget, leeftijd of grootte. Monkeyglasses biedt een duurzame keuze voor de bewuste consument, die zowel modieus als betaalbaar is. De kinderbrillen van Monkeyglasses helpen de jongere generaties om duurzaam te zijn. Op die manier hebben we allemaal de kans om deel uit te maken van de oplossing, in plaats van het probleem, als het gaat om het bouwen van een betere toekomst voor onze planeet en toekomstige generaties.

Save The Orangutan

De naam achter Monkeyglasses gaat niet alleen over een trotse ‘brillenaap’! Sinds de oprichting van het bedrijf steunt Monkeyglasses de stichting ‘Save the Orangutan in Borneo’. De organisatie is opgericht door een Deense vrouw en wordt tegenwoordig gerund door lokale werknemers. De organisatie werkt aan het behoud van de regenwouden en de cruciale biodiversiteit die ze bevatten.

Duizenden wilde orang-oetans gaan elk jaar verloren – ze zijn het slachtoffer van de vernietiging van hun regenwoudhuis. Dit zou het uitsterven kunnen betekenen van een van de vier soorten mensapen ter wereld – een van onze meest intelligente en vreedzame verwanten. Save the Orangutan werkt om de bedreigde orang-oetan en zijn regenwoudhabitat te redden. Het project ondersteunt de redding en verplaatsing van wilde orang-oetans wiens boshabitat is vernietigd, en de rehabilitatie van verweesde orang-oetans die – zonder hulp – zouden sterven of worden verkocht voor de illegale handel in huisdieren. monkeyglasses sponsort het revalidatiewerk en Mai-Britt Seaton, de ontwerper achter monkeyglasses, heeft Cinta de orang-oetan geadopteerd.

Recyclen

Brillen zijn producten die over het algemeen een lange levensduur hebben. Het benodigde voorschrift kan veranderen, maar dat betekent niet dat de bril klaar is met zijn werk. Ook minder bedeelden over de hele wereld hebben een bril nodig. monkeyglasses helpt bij het inzamelen van oude brillen voor de Deense organisatie Syn For Sagen I Afrika, waar oude brillen door vrijwillige opticiens naar mensen in nood worden gebracht, een nieuw leven krijgen en veel vreugde brengen. Maar als de levensduur van een Monkeyglasses afloopt, zijn de materialen die voor de monturen zijn gebruikt biologisch afbreekbaar en gemakkelijk te recyclen.

Brilmonturen van natuurlijke, hernieuwbare materialen, handgemaakt onder goede arbeidsomstandigheden, in heerlijke Scandinavische designs – en dat voor een eerlijke prijs. Bent u nieuwsgierig naar dit merk? Kom de verschillende correctie monturen dan passen in onze winkel! U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe ‘look’, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

Morel brillen

Morel brillen

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe.

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona is geboren in Barcelona en de stad zit in zijn DNA. Voor ZEN is Barcelona een stad vol contrasten in perfecte balans. Een stad met historische gebouwen en avant-garde architectuur, waar wetenschap zich mengt met het goede leven, de zon en de heerlijke keuken. Barcelona is een dynamische stad die al de vormen en kleuren van ZEN inspireert.

Wat is fixatie disparatie?

Wat is fixatie disparatie?

Bij deze visuele disfunctie, die veroorzaakt wordt omdat de ogen niet goed samenwerken, nemen de hersenen de twee beelden van de ogen niet correct als een beeld waar.