Brilmode • Contactlenzen • Oogmeting

Laatst geüpdate op 19 februari 2023

Minamoto

Minamoto betekent “oorsprong” in het Japans en dat is waar het merk naar teruggaat. Naar zijn Japanse roots. Naar de oorsprong. Bij het merk Minamoto draait alles om authenticiteit, comfort, hoge kwali- teit, finesse, onovertroffen aandacht voor detail en schoonheid. Met de Zen filosofie en de Japanse bril- geschiedenis in het achterhoofd, zijn de Minamoto modellen minimalistisch en tijdloos met een focus op het essentiële.
Minamoto Eyewear te koop bij Van der Geest Optiek - Opticien in Haarlem 1

Minamoto, het fascinerende en originele Japanse brillenmerk, heeft de optiekbranche versteld doen staan. Het woord Minamoto, dat “oorsprong” betekent in het Japans, weerspiegelt het Japanse erfgoed en de kwaliteit van het merk. Sabae, gelegen in de prefectuur Fukui, is de bakermat van de Japanse brillenindustrie en de oorsprong van hun verhaal. Een lange traditie van vakmanschap wordt hier in ere gehouden, van lakwerk tot het maken van washi papier en natuurlijk de vervaardiging van brillen.

Ontwikkeld, ontworpen en gemaakt in Japan, is elk verfijnd Minamoto-montuur een eerbetoon aan Sabae’s vakmanschap en waardering voor geliefde, duurzame schatten. Voortbordurend op de Zen- filosofie van het minimalisme, zijn Minamoto- monturen mooi in hun eenvoud. Elk model is vervaardigd uit hoogwaardig Japans titanium en voorzien van bijzondere gravures, zoals de Minamoto-Kanji. Om het creatieproces compleet te maken, worden deze meesterwerken gepresenteerd in unieke etuis, handgemaakt van washi-papier, eveneens in Fukui vervaardigd.

De nieuwe modellen van Minamoto zijn beïnvloed door verschillende aspecten van de Japanse cultuur. Een daarvan is de oude Japanse kunst van het lakwerk, ook wel Urushi genaamd: Deze speciale hars wordt door bekwame ambachtslieden aangebracht om serviesgoed en kunstvoorwerpen te bekleden en te versieren. Urushi-achtige rode en zwarte kleuraccenten zijn te vinden op geselecteerde Minamoto-modellen. Een andere invloed komt uit de films van de belangrijke Japanse filmmaker Akira Kurosawa: terwijl de eerste Minamoto-collectie een eerbetoon was aan Kurosawa’s “The Seven Samurai”, zijn deze nieuwe modellen vernoemd naar personages uit andere klassiekers van Kurosawa.

Je hebt metaal. En je hebt titanium.

Titanium is niet alleen duurzaam, maar ook geweldig comfortabel om te dragen. Het is licht van gewicht, volledig huidvriendelijk, corrosiebestendig, sterk en slijtvast. Het is zelfs geschikt voor mensen met een nikkelallergie. Overtuig jezelf en kies voor onze brillen van het zuiverste titanium.

Bij de keuze van de materialen hecht Minamoto veel waarde aan authenticiteit en kwaliteit. Daarom zijn de Minamoto monturen gemaakt van 99,4% puur Japans titanium, de hoogste kwaliteit die op de markt bestaat en van bèta titanium voor perfecte flexibiliteit en comfort. Bovendien is dit materiaal nauw verbonden met de geschiedenis van het bedrijf, want zij waren een van de eerste bedrijven ter wereld die titanium gebruikten voor de productie van monturen in de jaren tachtig. Zelfs de neuspads zijn gemaakt van puur titanium, waardoor deze brillen heel lang mee gaan!

Elke bril is een symbool van Japans vakmanschap, een waar meesterwerk. Het ontwerp is minimalistisch en tijdloos, met een ruwe titanium afwerking. Het logo is een Japanse kanji, met de hand gemaakt door een kalligrafie meester die werkt voor het bedrijf, en betekent “oorsprong”. Het logo komt terug op de titanium oortips en ook op andere onderdelen. Discrete decoraties zijn minutieus gegraveerd en weerspiegelen de precisie en kwaliteit, waar Japan bekend om staat. De monturen zijn voor iedereen, ongeacht leeftijd en geslacht, die authenticiteit en kwaliteit wensen.

Minamoto heeft ook zonneclips! Met een clip-on zonnebril verandert u uw optische bril in een handomdraai in een zonnebril. Zonnebrillen met clip zijn al jaren favoriet en maken een spectaculaire comeback! Ze zijn superhandig, kunnen makkelijk in uw tas of zak worden gestopt en zijn heel praktisch, comfortabel en milieuvriendelijk.

De Minamoto clip-on ziet er niet alleen goed uit, hij is ook heel praktisch: dankzij zijn kleine formaat past hij gemakkelijk in uw brillenetui en gaat hij overal mee naartoe. Vervolgens kunt u met een snelle en eenvoudige handeling overschakelen naar de zonnebrilstand terwijl u uw montuur ophoudt.

Bent u nieuwsgierig naar dit merk? Kom de verschillende correctie monturen dan passen in onze winkel! U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe ‘look’, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona is geboren in Barcelona en de stad zit in zijn DNA. Voor ZEN is Barcelona een stad vol contrasten in perfecte balans. Een stad met historische gebouwen en avant-garde architectuur, waar wetenschap zich mengt met het goede leven, de zon en de heerlijke keuken. Barcelona is een dynamische stad die al de vormen en kleuren van ZEN inspireert.

Wat is fixatie disparatie?

Wat is fixatie disparatie?

Bij deze visuele disfunctie, die veroorzaakt wordt omdat de ogen niet goed samenwerken, nemen de hersenen de twee beelden van de ogen niet correct als een beeld waar.

Sportbrillen

Sportbrillen

Tijdens het sporten is het belangrijk dat u maximaal scherp zicht hebt. Dat kan bijvoorbeeld door het dragen van contactlenzen, maar een andere optie zou het dragen van een sportbril zijn.