Selecteer pagina

Laatst geüpdate op 9 oktober 2022

Wat zijn monofocale brillenglazen?

Monofocale brillenglazen zijn glazen op één sterkte en corrigeren dus of dichtbij, of veraf (niet op de tussenliggende afstanden). Ze worden gebruikt om bijziendheid of verziendheid te verhelpen.
monofocaal glas promotie foto

Bijziendheid en verziendheid

Een normaal mens heeft een bepaalde afstand van waar het oog nog moeiteloos scherp kan zien, zowel in de verte als dichtbij. Liggen zowel het punt waarop u in de verte als het punt waarop u dichtbij moeiteloos scherp kunt zien vóór de normale afstand, dan spreken we van bijziendheid. Liggen deze punten juist achter de normale kijkafstand, dan spreken we van verziendheid. Beide kunnen verholpen worden door een glas (monofocaal) dat zo geslepen is dat de punten weer op de ‘normale’ lijn komen te liggen. Dit is noodzakelijk, omdat het oog anders continu zelf moeite doet om het zicht te herstellen. Hierdoor kunt u hoofdpijn krijgen of zelfs concentratieproblemen en vermoeide ogen. Vermoedt u dat uw ogen toe zijn aan een steuntje in de rug, laat dan altijd uw ogen meten.

Bijziendheid (myopie)

Gaat u steeds dichter bij de televisie zitten of knijpt u vaak met de ogen? Vaak is dit een teken dat u moeite heeft met in de verte kijken. Negatieve monofocale brillenglazen oftewel ‘min-glazen’ zorgen ervoor dat u weer zonder knijpen ook in de verte scherp kunt zien.

Verziendheid (hypermetropie)

Als verziende heeft u moeite met lezen en krijgt u daarbij snel hoofdpijn. Met positieve monofocale brillenglazen oftewel ‘plus-glazen’ kan dit ongemak verholpen worden.

Er zijn nog veel meer zaken om rekening mee te houden, maar het voert te ver om daar diep op in te gaan. Waar het om gaat is dat u weer goed kunt zien zonder daarvoor moeite te hoeven doen! U kunt ons altijd vragen om een oogmeting of meer informatie. Neem contact op via de contact pagina op deze website!

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe ‘look’, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

Kinderbrillen

Kinderbrillen

Ook voor kinderbrillen bent u bij ons aan het juiste adres. Het design van de brillen is bepalend voor uw keuze, maar ook de pasvorm en de kwaliteit is van groot belang. Wij zorgen voor een goed advies en begeleiden u en uw kind van A tot Z. Zo is optimaal comfort in combinatie met een trendy uitstraling gegarandeerd. Uw zoon of dochter zal de bril met trots gaan dragen!

Oogmeting

Oogmeting

Een oogmeting is het meten van de benodigde brilsterkte. Oogmetingen en andere evaluaties worden uitgevoerd door een gediplomeerd opticien. De oogmeting is altijd gratis als u een montuur, glazen of contactlenzen aanschaft. Onze Senior opticien (MBO Optometrist) heeft al meer dan 40 jaar ervaring.

Monkeyglasses

Monkeyglasses

De bouwstenen voor het Monkey glasses DNA werden in 2009 gelegd, sindsdien is hun ontwerp filosofie “er goed uitzien terwijl je goed doet”. Monkeyglasses hebben een Scandinavische uitstraling en onze brillen zijn ontworpen voor de bewuste consument en bieden een duurzame keuze voor de grote groep mensen die een bril en zonnebril nodig heeft.