Brilmode • Contactlenzen • Oogmeting

Laatst geüpdate op 4 juli 2022

Morel brillen

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe.
Morel - Azur - vrouw - hamburger eten - zonnebril - 2

De geschiedenis van Morel

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe. Vandaag de dag, meer dan een bedrijf, wordt Morel een sterk merk met creatieve producten, wereldwijd erkend. Een strategisch keerpunt onder leiding van Jérôme, Francis en Amélie.

Het moederbedrijf van Morel is nog steeds gevestigd waar het allemaal begon, in de boven-Jura, de bakermat van de Franse brillen.

Morel vestigde zich eerst in Les Rousses, in de familieboerderij, en verhuisde later naar Morez, de brillenhoofdstad. De familie Morel had meerdere planten.Morel werkt met eigen collecties, vrij van beperkingen en barrières. Het bedrijf koestert zijn vrijheid, waardoor het creatieve vindingrijkheid kan ontketenen bij het creëren van nieuwe, exclusieve ontwerpen. Trouw aan zijn waarden, controleert Morel alle aspecten van zijn strategie zonder te buigen voor druk van de markt.

DNA

Het bedienen van internationale markten zit in het DNA van Morel, dat sinds de jaren dertig een sterk netwerk van distributeurs heeft opgebouwd dankzij geduld en professionaliteit. Tegenwoordig is het merk Morel aanwezig bij particuliere retailers in meer dan 90 landen. Omdat onafhankelijkheid en grondigheid de kernwaarden zijn van de Morel-cultuur, heeft het merk zijn internationale strategie verder doorgedreven door actief te streven naar het creëren van dochterondernemingen. Dit heeft Morel in staat gesteld een onberispelijke servicekwaliteit te organiseren en te garanderen, die overeenkomt met die van haar producten.

De creativiteit van Morel is tot in het kleinste detail te zien. Nieuwe collecties worden gecreëerd in het eigen ontwerpcentrum, waar artistiek directeuren, ontwerpers en specialisten in kleur, graphics en prototyping samenwerken als een team van experts die geloven dat er geen uitdaging boven hen ligt! Daarom heeft het merk, ooit een pionier, de markt verrast door gebruik te maken van atypische en innovatieve materialen en knowhow: koolstof, hout en meer recentelijk leer en 3D-printen.

De geschiedenis van Morel is die van mensen. Het is natuurlijk een familie met een passie, maar wel een die meerdere talenten en persoonlijkheden bij elkaar heeft weten te brengen. Vandaag werken er 280 mensen voor Morel. Het team van mensen bestaat uit bijna 10 verschillende expertisegebieden, van ontwerp tot productie en van commercieel, logistiek en administratief. Morel heeft een compleet en complementair team dat een turnkey aanbod maakt: van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke klant.

Morel Lightec

LIGHTEC combineert lichtheid en technologie voor maximaal comfort: producten vervaardigd van chirurgisch roestvrij staal voor lichtheid en flexibiliteit. Allemaal uitgerust met een robuust, exclusief, dubbelwerkend veerscharnier. Schroefloos ontwerp (afgezien van rimlock bij gebruik) voor gemoedsrust. Producten voor mannen en vrouwen die op zoek zijn naar minimalistische monturen die direct comfortabel zitten.

Morel 1880

De naam en inspiratie van de collectie uit 1880 van Morel komen voort uit de lange geschiedenis van het merk en het jaar waarin Morel werd opgericht. Morel heeft een lange en opwindende geschiedenis van het creëren van verschillende stijlen brillen door de decennia heen voor de trend van vandaag.

In de afgelopen decennia heeft Morel een statement gemaakt met prachtige brillen en zoals elk zichzelf respecterend icoon is de stijl tijdloos. Met de 1880-collectie keert Morel terug naar iconische monturen en voegt een vleugje moderniteit en verfijning toe. De collectie uit 1880 omvat alles wat voor Morel van betekenis is: sterk erfgoed, versterkt door eigentijdse stijl.

Morel Öga

Öga is een collectie brillen exclusief voor heren die sober maar stijlvol voor de dag willen komen. Ze zijn rechthoekig van vorm en hebben een strak, minimalistisch, Scandinavisch design.

Dankzij het gebruik van hout, metaal en acetaat ogen ze weliswaar trendy en modern. Het zijn no-nonsense brillen die zeer draagbaar zijn. Ze bevatten meestal een origineel, discreet detail op de rand van het montuur of op de veren, vaak in zachtpaars of rood, maar ook in soberder kleuren.

Öga is een merk van de Franse brillengroep Morel-Cottet, opgericht in 1997. De brillen worden in Frankrijk gemaakt, maar ontworpen door de Scandinavische Jonas Blanking en dat uit zich duidelijk in de collectie. Blanking is gepassioneerd door architectuur en houdt van geometrische vormen. Öga is Franse klasse met een Scandinavisch design.

Morel Azur

In de loop der jaren heeft Morel vele collecties iconische zonnebrillen ontworpen, die als inspiratie hebben gediend voor de nieuwe zonnebrillen collectie Azur. De naam Azur is geïnspireerd op de Franse Rivièra. De Azur collectie is verfijnd en elegant en biedt daarnaast comfort en de juiste bescherming. De prachtige details weerspiegelen de expertise van Morel.

Bent u nieuwsgierig naar dit merk? Kom de verschillende correctie monturen dan passen in onze winkel! U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe ‘look’, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona is geboren in Barcelona en de stad zit in zijn DNA. Voor ZEN is Barcelona een stad vol contrasten in perfecte balans. Een stad met historische gebouwen en avant-garde architectuur, waar wetenschap zich mengt met het goede leven, de zon en de heerlijke keuken. Barcelona is een dynamische stad die al de vormen en kleuren van ZEN inspireert.

Wat is fixatie disparatie?

Wat is fixatie disparatie?

Bij deze visuele disfunctie, die veroorzaakt wordt omdat de ogen niet goed samenwerken, nemen de hersenen de twee beelden van de ogen niet correct als een beeld waar.

Sportbrillen

Sportbrillen

Tijdens het sporten is het belangrijk dat u maximaal scherp zicht hebt. Dat kan bijvoorbeeld door het dragen van contactlenzen, maar een andere optie zou het dragen van een sportbril zijn.