Brilmode • Contactlenzen • Oogmeting

Laatst geüpdate op 2 november 2023

Morel brillen

Het verhaal van Morel komt uit een familie die al vier generaties lang brillen maakt. Elke generatie leerde van de vorige en voegde er een eigen ondernemersvisie aan toe.
Stoere bril van Morel voorheen de Ogä collectie. Te koop bij Van der Geest Optiek in Haarlem, beste opticien in Haarlem.

Passie en kennis

Als onafhankelijk familiebedrijf zet Morel zich in om hun passie door te geven door middel van een vrije, gedurfde en toegewijde visie. Al vier generaties lang creëert ons bedrijf, gevestigd in het hart van het natuurpark van de Haut-Jura, de bakermat van de Franse brillen, miljoenen brillen. Al meer dan 140 jaar bepalen hun erfgoed, hun passie en hun knowhow op het gebied van brillen de norm voor modetrends in optiek. Ze eisen het beste van hun eigen producten; al hun creaties zijn het resultaat van nauwgezet werk in het ontwerp, de productie en de keuze van de materialen die ze gebruiken. Onafhankelijk en atypisch, ontwikkelt hun ontwerpcentrum uitzonderlijke brillen die de uniciteit van elke persoon onthullen.

De creativiteit van Morel is tot in het kleinste detail te zien. Nieuwe collecties worden gecreëerd in het eigen ontwerpcentrum, waar artistiek directeuren, ontwerpers en specialisten in kleur, graphics en prototyping samenwerken als een team van experts die geloven dat er geen uitdaging boven hen ligt! Daarom heeft het merk, ooit een pionier, de markt verrast door gebruik te maken van atypische en innovatieve materialen en knowhow: koolstof, hout en meer recentelijk leer en 3D-printen.

De geschiedenis van Morel is die van mensen. Het is natuurlijk een familie met een passie, maar wel een die meerdere talenten en persoonlijkheden bij elkaar heeft weten te brengen. Vandaag werken er 280 mensen voor Morel. Het team van mensen bestaat uit bijna 10 verschillende expertisegebieden, van ontwerp tot productie en van commercieel, logistiek en administratief. Morel heeft een compleet en complementair team dat een turnkey aanbod maakt: van het eerste ontwerp tot de uiteindelijke klant.

MOREL

De “MOREL” collectie is hun belofte van comfort. Het combineert de vroegere lijnen KOALI, LIGHTEC en ÖGA tot één assortiment. Deze zorgvuldig samengestelde serie monturen belichaamt hun expertise en biedt een grote verscheidenheid aan stijlen door middel van drie verschillende esthetieken.

De eerste biedt ultra-vrouwelijke modellen met gedurfde, kleurrijke en glinsterende vormen. Ze roepen Morel’s smaak voor mode en waardering voor de toptrends van vandaag op. Het tweede, meer mannelijke aanbod viert minimalisme op het hoogste niveau en zorgt voor lichtheid en maximaal comfort. De laatste esthetiek belichaamt de perfectionistische aard van Morel en de innovatie van hun merk in termen van puur design. Het vertrouwt op monturen met bijzonder complexe en gedetailleerde afwerkingen voor uitzonderlijke resultaten.

Een sterke technische identiteit kenmerkt deze collectie. Elk montuur is uitgerust met een gepatenteerd schroefloze, soldeerloze scharniertechnologie voor een ongeëvenaard comfort.

Marius MOREL

De “Marius MOREL” collectie viert hun honderdjarig erfgoed en belooft authenticiteit. De collectie vervangt de oude collectie uit 1880 en is een getrouwe replica van de iconische modellen die Morel beroemd maakten in de jaren 1950. Meer dan eenvoudige replica’s van successen uit het verleden, zijn de monturen aangepast aan de huidige normen voor comfort, productie en gebruikte materialen. Door brillentraditie en technische expertise te combineren, herontdekt Morel de genialiteit van het verleden en voegt er zijn moderne knowhow aan toe.

M

De “M” collectie belichaamt de belofte van creatieve toegankelijkheid door het samenbrengen van de voormalige Marius en Nomad collecties. Het biedt discrete en gedistingeerde monturen met klassieke vormen, verrassende kleurencombinaties en stilistische wendingen. Deze collectie is verkrijgbaar in een groot aantal maten (van XS tot XL) en komt tegemoet aan individuele behoeften terwijl ze betaalbaar blijft.

De “M”-collectie biedt zorgvuldig vervaardigde en originele producten, zonder afbreuk te doen aan het budget: een plezier tegen een lagere prijs.

Morel Azur

In de loop der jaren heeft Morel vele collecties iconische zonnebrillen ontworpen, die als inspiratie hebben gediend voor de nieuwe zonnebrillen collectie Azur. De naam Azur is geïnspireerd op de Franse Rivièra. De Azur collectie is verfijnd en elegant en biedt daarnaast comfort en de juiste bescherming. De prachtige details weerspiegelen de expertise van Morel.

MOREL par Jean Nouvel

MOREL en Jean Nouvel verkennen een nieuwe combinatie van materialen. Deze gecombineerde brillen zijn even verrassend als uitzonderlijk en bieden een zeer technisch product. Een metalen structuur onthult een vlakke titanium “drageoir” die op delicate wijze een dunne cirkel van gekleurd acetaat inbrengt.

Net als de grootste goudsmeden lijkt het extreem fijne doorschijnende acetaat op kristal, terwijl het matte acetaat doet denken aan puur graniet. Dit model combineert vakkundig de minimalistische geest van het ontwerp van Jean Nouvel en de expertise van het brillenvakmanschap van MOREL voor een uitzonderlijk product zonder compromissen. Het montuur heeft een rechte, open neus die buiten het gezicht uitsteekt voor een gestructureerde, architectonisch geïnspireerde bril. De metalen montuurarmen zijn slank en recht voor een gestructureerd montuur tot aan het uiteinde van de huls. De acetaatarmen zijn imposanter, met een zichtbare zijde door transparantie.

De geschiedenis van Morel

In 1880 volgde Jules Morel de seizoenen en leefde in harmonie met de natuur: van landbouw in de lente en de zomer tot het maken van monturen in de winter. Zo ontstond de voorloper van de monturen, de “pince-nez” (direct vertaald als “neusklem”).

Jules, een pionier in zijn tijd, was op de jonge leeftijd van 25 jaar een van de eersten die zijn eigen brillenzaak begon. Nederig en eerlijk, streefde hij ernaar om kwaliteitsmonturen te maken vanuit zijn liefde voor vakmanschap. Trots op zijn erfgoed verdeelde hij zijn tijd tussen zijn waardering voor de natuur en zijn passie voor het ontwerpen van brillen. Al meer dan 140 jaar zet het bedrijf Morel de familietraditie voort. Even gepassioneerd door kwalitatief vakmanschap en het respect voor het moederland, wijdt het bedrijf zijn kennis aan het ontwerpen en distribueren van iconische monturen over de hele wereld.

Met het oog op de toekomst streeft de 4e generatie van de Morel familie naar de ontwikkeling van een sociaal verantwoorde en op samenwerking gerichte cultuur, trouw aan de passie en waarden van Jules Morel.

Bent u nieuwsgierig naar dit merk? Kom de verschillende correctie monturen dan passen in onze winkel! U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe ‘look’, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

Mexx Eyes

Mexx Eyes

Mexx is een merk dat net als jij is geboren – beginnend met een kus. Denk er over na. Zo ben jij hier gekomen, en zo is Mexx hier ook.

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona

ZEN Barcelona is geboren in Barcelona en de stad zit in zijn DNA. Voor ZEN is Barcelona een stad vol contrasten in perfecte balans. Een stad met historische gebouwen en avant-garde architectuur, waar wetenschap zich mengt met het goede leven, de zon en de heerlijke keuken. Barcelona is een dynamische stad die al de vormen en kleuren van ZEN inspireert.

Wat is fixatie disparatie?

Wat is fixatie disparatie?

Bij deze visuele disfunctie, die veroorzaakt wordt omdat de ogen niet goed samenwerken, nemen de hersenen de twee beelden van de ogen niet correct als een beeld waar.