Diensten

Waar kunnen wij u mee van dienst zijn?

De hoofdfunctie van de bril blijft toch altijd nog “ goed of beter kunnen zien”. Voorheen ging men eerst naar de oogarts, deze schreeft een brilvoorschrift uit en dan pas kwam de opticien in beeld. Tegenwoordig komt u pas bij de oogarts als de gediplomeerde opticien / optometrist dit nodig acht.

Van oudsher is brillen maken een ambachtelijk beroep, de bestelde optische glazen moeten uiteindelijk toch ook nog in het uitgezochte montuur geslepen worden! Veel optiek bedrijven laten het slijpen van de glazen over aan centrale glasslijperijen, maar bij van der geest optiek wordt het ambacht in eigen werkplaats uitgevoerd. Dit geeft grotere nauwkeurigheid! En zo vindt met het beroep te mooi om dit ambacht uit te besteden aan derden.

mexx - couple - van der Geest Optiek

Diensten

Hier kunnen we u mee helpen:

Brillen

Brillen en zonnebrillen

Van der geest optiek heeft een uitgebreide collectie monturen, zijn er trots op zoals zij zeggen “de mooiste modellen en kleuren“ in huis hebben, exclusiviteit speelt een grote rol. Zeer regelmatig bezoekt men beurzen en heeft men bezoek van montuur vertegenwoordigers om de collectie aan te vullen.

Het is de jarenlange ervaring en de kunst van het meedenken met de klant om een juiste keuze in type glazen te adviseren, van monofocaal tot multifocaal, van sportbril tot zonnebril en ga zo maar door. Ook met sportbrillen of kinderbrillen kunnen we u helpen.

Metingen

Oogmeting

Oogmeting door een opticien en daarbij ziet de afspraak er als volgt uit:

 • anamnese
 • visus(gezichtsscherpte) zonder correctie
 • oogmeting, controle op binoculaire onbalans
 • bepaling van de visus met beste correctie
 • oogdrukmeting

Mocht er naar aanleiding van de anamnese, visus of oogdruk enige twijfel bestaan dan wordt u doorverwezen.

Lenzen

Contactlenzen

Een contactlensaanmeting/-controle ziet er als volgt uit:

 • anamnese
 • controle van de sterkte en visus
 • beoordeling van de lens (oppervlakte/passing)
 • beoordeling van het oog (traanfilm)
 • overleg over eventuele aanpassing in type lenzen of vloeistof

Ieder half jaar lenscontrole. Lensdragers die regelmatig de lenzen en ogen laten controleren hebben een significant kleinere kans op problemen. Tevens brengen we u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de sterk innovatieve wereld van contactlenzen en vloeistoffen.

Reparaties

Brilreparaties

Kleine brilreparaties: Losse schroefjes vastzetten, zo nodig vervangen van neuspads, brilveren afstellen, oortips aanpassen en reinigen van de bril. Alle kleine reparaties zijn kosteloos. U kunt langskomen wanneer u maar wilt. Dat noemen we de gratis levenslange service

Grote brilreparaties: Zoals het solderen, lassen en lijmen van een breuk of het plaatsen van een nieuw onderdeel nemen meer tijd in beslag. We overleggen samen met u wat de kosten zijn en wanneer u uw gerepareerde bril weer op kunt halen.

Onderhouden

Zelf bril onderhouden

 • Spoel uw bril af onder stromend, handwarm water om zo stof en ander vuil te verwijderen. Reinig daarna de glazen met een bril schoonmaakspray.
 • Gebruik nooit glasreiniger, zeep of andere schoonmaakmiddelen. Dit kan de beschermlaag van het montuur en de glazen beschadigen.
 • Maak gebruik van een brillendoekje, bij voorkeur een microvezel doekje. Tissues of keukenpapier raden wij af, omdat dit mogelijk houtvezels bevat. Dit kan de glazen beschadigen.
 • Leg uw bril nooit op de glazen neer.
 • Bewaar uw bril in een brillenkoker.

Contact

Komt u langs?

Onze winkel zit in de Generaal Cronjestraat 15 te Haarlem, NH. U bent van harte welkom om bij ons langs te komen.

Glastypes

Het glastype hangt af van de dagelijkse bezigheden en werk

Glastype

Enkelvoudige glazen

Een enkelvoudig brillenglas bevat één hoofd-sterkte, waarbij in elk deel van het glas dezelfde waardes zitten. Waar u ook kijkt in het glas,
overal ziet u hetzelfde als in het midden.

U kunt met dit type glas veraf én nabij kijken. Afhankelijk van het verlies van de elasticiteit van het oog (leeftijd gerelateerd, meestal vanaf 40 jaar) zal het enkelvoudige glas niet meer voldoende zijn voor veraf én nabij. Het enkelvoudige glas zal dan enkel voor veraf óf nabij geschikt is.

Enkelvoudige glazen zijn in vele kwalificaties te krijgen.

Glastype

Multifocale glazen

Armen die te kort worden, wazige letters met lezen?

Letters worden onscherp, vooral wanneer de verlichting minder goed is. Om het nog steeds te kunnen lezen, gaat u de tekst steeds verder weg houden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken. Iedereen tussen 40 en 50 jaar krijgt hier mee te maken.

Een multifocaal brillenglas is dan een oplossing. Dit geeft een perfect zicht op alle afstanden: dichtbij, veraf én daartussenin. Omdat er meerdere sterktes (in vergelijking met enkelvoudige glazen met één enkele sterkte) in het brillenglas zitten kunt u deze zowel als leesbril als normale vertebril gebruiken. Dus u heeft dan geen meerdere brillen die u steeds op en af moet zetten.

Glastype

Bureauglazen

Vaak en langdurig gebruik maken van de computer vergt ontzettend veel van ons waarbij klachten zoals vermoeide ogen en hoofdpijn bekende symptomen / kenmerken zijn. Brildragers kunnen bovendien ook nekklachten ervaren, voortkomend uit een onnatuurlijke houding. Ook is een maximale ondersteuning op de korte én middellange afstand gewenst.

Als het enkelvoudige en/of multifocale glas tekort schiet, kan het bureau glas een ideale oplossing zijn om alle werkzaamheden uit te blijven voeren zonder gerelateerde klachten en ergonomische beperkingen. Vooral intensieve pc-gebruikers zullen dit glas als bijzonder prettig ervaren.