Diensten en services

Brillen op sterkte

De hoofdfunctie van de bril blijft toch altijd nog “ goed of beter kunnen zien”. Voorheen ging men eerst naar de oogarts, deze schreeft een brilvoorschrift uit en dan pas kwam de opticien in beeld. Tegenwoordig komt u pas bij de oogarts als de gediplomeerde opticien / optometrist dit nodig acht.

bril clipart

Enkelvoudige glazen

Een enkelvoudig brillenglas bevat één hoofd-sterkte, waarbij in elk deel van het glas dezelfde waardes zitten. Waar u ook kijkt in het glas,
overal ziet u hetzelfde als in het midden.

U kunt met dit type glas veraf én nabij kijken. Afhankelijk van het verlies van de elasticiteit van het oog (leeftijd gerelateerd, meestal vanaf 40 jaar) zal het enkelvoudige glas niet meer voldoende zijn voor veraf én nabij. Het enkelvoudige glas zal dan enkel voor veraf óf nabij geschikt is.

Enkelvoudige glazen zijn in vele kwalificaties te krijgen.

bril clipart

Multifocale glazen

Armen die te kort worden, wazige letters met lezen?

Letters worden onscherp, vooral wanneer de verlichting minder goed is. Om het nog steeds te kunnen lezen, gaat u de tekst steeds verder weg houden. Dit is niet iets om u zorgen over te maken. Iedereen tussen 40 en 50 jaar krijgt hier mee te maken.

Een multifocaal brillenglas is dan een oplossing. Dit geeft een perfect zicht op alle afstanden: dichtbij, veraf én daartussenin. Omdat er meerdere sterktes (in vergelijking met enkelvoudige glazen met één enkele sterkte) in het brillenglas zitten kunt u deze zowel als leesbril als normale vertebril gebruiken. Dus u heeft dan geen meerdere brillen die u steeds op en af moet zetten.

bril clipart

Bureauglazen

Vaak en langdurig gebruik maken van de computer vergt ontzettend veel van ons waarbij klachten zoals vermoeide ogen en hoofdpijn bekende symptomen / kenmerken zijn. Brildragers kunnen bovendien ook nekklachten ervaren, voortkomend uit een onnatuurlijke houding. Ook is een maximale ondersteuning op de korte én middellange afstand gewenst.

Als het enkelvoudige en/of multifocale glas tekort schiet, kan het bureau glas een ideale oplossing zijn om alle werkzaamheden uit te blijven voeren zonder gerelateerde klachten en ergonomische beperkingen. Vooral intensieve pc-gebruikers zullen dit glas als bijzonder prettig ervaren.

Het is de jarenlange ervaring en de kunst van het meedenken met de klant om een juiste keuze in type glazen te adviseren, van monofocaal tot multifocaal, van sportbril tot zonnebril en ga zo maar door. Van der geest optiek heeft een uitgebreide collectie monturen, zijn er trots op zoals zij zeggen “de mooiste modellen en kleuren“ in huis hebben, exclusiviteit speelt een grote rol. Zeer regelmatig bezoekt men beurzen en heeft men bezoek van montuur vertegenwoordigers om de collectie aan te vullen.

Van oudsher is brillen maken een ambachtelijk beroep, de bestelde optische glazen moeten uiteindelijk toch ook nog in het uitgezochte montuur geslepen worden! Veel optiekbedrijven laten het slijpen van de glazen over aan centrale glasslijperijen, maar bij van der geest optiek wordt het ambacht in eigen werkplaats uitgevoerd. Dit geeft grotere nauwkeurigheid! En zo vindt met het beroep te mooi om dit ambacht uit te besteden aan derden.

Liever geen bril?

Geen bril, maar liever contactlenzen? Wel een bril, maar lenzen dragen tijdens het sporten of uit-gaan? Van der geest optiek heeft de juiste kennis in huis. Ook kunt u bij ons terecht voor uw oogmeting of lenscontrole.

oogmeting

Oogmeting of lenscontrole

contactlenzen

Alle soorten contactlenzen

vloeistof

Vloeistoffen en andere toebehoren

Heeft u vragen?

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Hoe zorgen wij dat u kunt genieten van het beste zicht? Bezoek onze opticiens dan in de winkel in Haarlem. Maak online een afspraak of loop vrijblijvend een keer binnen. Wij staan voor u klaar!