Brilmode • Contactlenzen • Oogmeting

Ons verhaal

Opgericht in 1930

Modegericht, ambachtelijk, contact met jong en oud. Een prachtig beroep wat we nu al 40 jaar beoefenen. We vinden het iedere dag weer een uitdaging de klant met onze kennis en spontane manier van werken een mooie bril met goed zicht te adviseren.

Charmossas te koop bij van der Geest Optiek

1 JANUARI 1990 – HEDEN

Roy en Lian

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe “look”, van huismerk tot betaalbare merkmonturen. Van alle modellen de beste kleur aanwezig, daardoor is het een zorgvuldige, uitgebreide en gevariëerde collectie.

Wij vinden het prettig om u te helpen bij de keuze voor een nieuwe bril of zonnebril. Onze intentie is, om samen met ú, een bril uit te zoeken die perfect bij u past én waar u jarenlang plezier van heeft.

Modegericht, ambachtelijk, contact met jong en oud. Een prachtig beroep wat we nu al 40 jaar beoefenen. We vinden het iedere dag weer een uitdaging de klant met onze kennis en spontane manier van werken een mooie bril met goed zicht te adviseren.

Roy en Lian - eigenaren van der Geest Optiek

10 SEPTEMBER 1966 – 31 DECEMBER 1989

H. Vester

Heer en mevrouw Vester voor hun prachtige winkel. Vele jaren hebben zij door hun expertise in en passie voor het optiek vak een tevreden klantenkring opgebouwd, met name mevrouw Vester had een speciale band met de klanten. In de beginjaren stond heer Vester tot laat in de avond de glazen met de hand te slijpen en in de verkochte monturen te monteren. Na een aantal jaren kocht hij zijn eerste slijpmachine.

Na vele jaren hard werken zijn zij dan ook blij dat ze de scepter door konden geven aan hun nichtje Lian en haar partner Roy, die op hun eigen manier de winkel voortzette.

Heer Vester werkend bij Van der Geest Optiek
color block F9F7F6
Harry en Barbara Vester voor de winkel Van der Geest Optiek
color block F9F7F6
color block F1EAE4
Heer Vester werkend bij Van der Geest Optiek
Foto heer Van der Geest voor zijn winkel

18 OKTOBER 1930 – 10 SEPTEMBER 1966

P. Van der Geest

Dit is een foto uit “de oude doos”. Heer van der Geest poseert vol trots samen met zijn vrouw voor hun pas geopende winkel in de Generaal Cronjestraat nr 15.

Van der Geest Optiek verkocht destijds behalve brillen nog veel meer; toneel- en verrekijkers, barometers, hygrometers en thermometers, maar ook klein ijzerwaren. Heer van der Geest stond bekend als “ome Piet” die buiten zijn beroep om, lid was van de vrijwillige brandweer. Zo hing er in de winkel een alarmbel, wanneer deze afging sloot Piet de deur om te helpen blussen.

Een bril als sieraad

Het belangrijkste van een bril is natuurlijk dat u goed en scherp ziet maar steeds vaker is een bril een accessoire, zie het als een sieraad.

Speciaal voor u gemaakt

Geen oog of gezicht is hetzelfde. Het montuur kan uw gezicht definiëren. Na een zorgvuldig oogonderzoek wordt de correctie bepaald en glastype besproken.

Welkom in de winkel

Kom een kijkje nemen in onze winkel te Haarlem. We laten u graag kennis maken met onze collectie en gastvrijheid. U bent welkom!