Selecteer pagina

Laatst geüpdate op 13 september 2022

Oogzorg

Oogzorg is meer dan alleen het verkopen van een bril of contactlenzen. Daarom wordt er voor u ruim de tijd genomen voor een uitgebreide meting en briladvies. Voordat we beginnen te meten, willen we eerst iets weten over de voorgeschiedenis op het gebied van uw ogen en het zien. Zo informeren wij o.a. naar ziektes, operaties of medicijngebruik dat invloed kan hebben op uw ogen.
Oogmeting en oogzorg in Haarlem

Oogmeting

We beginnen met een automatische meting waarbij u zelf niets hoeft te zeggen. De computer geeft een indicatie van de verte-sterkte aan. Ook wordt hier de oogdruk gemeten. Na de automatische metingen volgt een uitgebreide meting. Hierbij beginnen wij met het meten van de vertesterkte van het rechteroog, vervolgens meten wij de vertesterkte van het linkeroog. Daarna kijken wij naar de samenwerking van uw ogen. Afhankelijk van leeftijd en eventuele leesklachten doen we ook een test om te bepalen of een leesbril nodig is.

Zo nodig meten wij ook de sterkte van uw huidige bril door. Hiermee kunnen wij een goede vergelijking geven tussen de oude en nieuwe sterkte. We kunnen ook gebruik maken van een pasbril zodat u direct weet hoe u (mogelijk) gaat zien met uw nieuwe bril!

De oogmeting is altijd gratis als u een montuur, glazen of contactlenzen aanschaft. Onze Senior opticien (MBO Optometrist) heeft al meer dan 40 jaar ervaring. Oogzorg op zijn beste bij Van der Geest Optiek.

Lees meer over hoe wij een oogmeting uitvoeren hier.

Afwijkingen

Als wij afwijkingen constateren die met een bril niet te verhelpen zijn, adviseren wij om uw huisarts te bezoeken.
Er wordt een brief met bevindingen meegegeven voor de huisarts en deze bepaald of het wel of niet nodig is om naar de oogarts te gaan.

Bij het uitzoeken van een bril, zonnebril of contactlenzen geven wij in alle rust een persoonlijk advies. Hierbij nemen wij met u de mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen door.

Wij helpen u graag omtrent oogzorg. Maak vrijblijvend een afspraak voor een oogmeting of lensaanpassing. U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe ‘look’, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

Kinderbrillen

Kinderbrillen

Ook voor kinderbrillen bent u bij ons aan het juiste adres. Het design van de brillen is bepalend voor uw keuze, maar ook de pasvorm en de kwaliteit is van groot belang. Wij zorgen voor een goed advies en begeleiden u en uw kind van A tot Z. Zo is optimaal comfort in combinatie met een trendy uitstraling gegarandeerd. Uw zoon of dochter zal de bril met trots gaan dragen!

Oogmeting

Oogmeting

Een oogmeting is het meten van de benodigde brilsterkte. Oogmetingen en andere evaluaties worden uitgevoerd door een gediplomeerd opticien. De oogmeting is altijd gratis als u een montuur, glazen of contactlenzen aanschaft. Onze Senior opticien (MBO Optometrist) heeft al meer dan 40 jaar ervaring.

Monkeyglasses

Monkeyglasses

De bouwstenen voor het Monkey glasses DNA werden in 2009 gelegd, sindsdien is hun ontwerp filosofie “er goed uitzien terwijl je goed doet”. Monkeyglasses hebben een Scandinavische uitstraling en onze brillen zijn ontworpen voor de bewuste consument en bieden een duurzame keuze voor de grote groep mensen die een bril en zonnebril nodig heeft.