Selecteer pagina

Laatst geüpdate op 13 september 2022

Oogzorg

Oogzorg is meer dan alleen het verkopen van een bril of contactlenzen. Daarom wordt er voor u ruim de tijd genomen voor een uitgebreide meting en briladvies. Voordat we beginnen te meten, willen we eerst iets weten over de voorgeschiedenis op het gebied van uw ogen en het zien. Zo informeren wij o.a. naar ziektes, operaties of medicijngebruik dat invloed kan hebben op uw ogen.
Oogzorg - Van der Geest Optiek - Haarlem - Brillenwinkel

Oogmeting

We beginnen met een automatische meting waarbij u zelf niets hoeft te zeggen. De computer geeft een indicatie van de verte-sterkte aan. Ook wordt hier de oogdruk gemeten. Na de automatische metingen volgt een uitgebreide meting. Hierbij beginnen wij met het meten van de vertesterkte van het rechteroog, vervolgens meten wij de vertesterkte van het linkeroog. Daarna kijken wij naar de samenwerking van uw ogen. Afhankelijk van leeftijd en eventuele leesklachten doen we ook een test om te bepalen of een leesbril nodig is.

Zo nodig meten wij ook de sterkte van uw huidige bril door. Hiermee kunnen wij een goede vergelijking geven tussen de oude en nieuwe sterkte. We kunnen ook gebruik maken van een pasbril zodat u direct weet hoe u (mogelijk) gaat zien met uw nieuwe bril!

Afwijkingen

Als wij afwijkingen constateren die met een bril niet te verhelpen zijn, adviseren wij om uw huisarts te bezoeken.
Er wordt een brief met bevindingen meegegeven voor de huisarts en deze bepaald of het wel of niet nodig is om naar de oogarts te gaan.

Bij het uitzoeken van een bril, zonnebril of contactlenzen geven wij in alle rust een persoonlijk advies. Hierbij nemen wij met u de mogelijkheden en de bijbehorende voor- en nadelen door.

Wij helpen u graag. Maak vrijblijvend een afspraak voor een oogmeting of lensaanpassing. U bent van harte welkom in onze winkel in Haarlem.

Kom langs!

Bent u op zoek naar een nieuw montuur of een zonnebril? Kom dan eens langs in de Gen. Cronjéstraat 15, Haarlem. Bij ons vindt u de mooiste brillen en zonnebrillen voor een nieuwe “look”, van huismerk tot betaalbare merkmonturen.

Kinderbril red jongen glad haar wit

Gerelateerde berichten

Wat is glaucoom?

Wat is glaucoom?

Glaucoom is een oogziekte waarbij de zenuwvezels van de oogzenuw geleidelijk aan verloren gaan.
De oorzaak is waarschijnlijk een slechte doorbloeding van de oogzenuw. Vaak – maar niet altijd – is er een relatie met een te hoge oogdruk.

Wat is staar?

Wat is staar?

Staar is een vertroebeling van de lens die het licht dat het oog binnenkomt, focust op het netvlies. Deze vertroebeling kan een verminderd gezichtsvermogen veroorzaken en uiteindelijk tot blindheid leiden als het niet wordt behandeld.